recept: Ecetes almapaprika, Kifőzde
Ecetes almapaprika
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

3 kg almapaprika,
szemesbors, só, mustármag, koriandermag, babérlevél, friss kapor, torma, ecet



Kemény, friss, hibátlan almapaprikából végy kb. 3 kilót, mosd meg alaposan, vágd le tövig a szárát, és tedd egy nagy üvegbe. Tegyél bele egy-egy ek egész borsot, koriander- és mustármagot, egy közepes szál tormát három-négy hosszanti szeletre vágva, meg pár babérlevelet. Egy kis friss kaporlevél ha akad, azt is érdemes beletenni.

Szorítsd le kis lapocskákkal és öntsd le saját szájízed szerint készített (azért ne legyen nagyon savanyú, de cukrot ne tegyél bele) sós-ecetes, forrásban levő lével úgy, hogy a lé kicsurranjon az üvegből.
Az üveget jól le kell zárni, majd meleg helyen hagyni kihűlni (szárazdunszt).
6-8 hét múlva fogyasztható.

Ha kicsumázod és megtöltöd sóban megáztatott és kinyomott, vékonyra gyalult fejeskáposztával, szintén kellemes kulináris élményeket szerezhetsz kosztosaidnak. Akár vegyesen is elrakhatod egy üvegbe a töltetlennel.

Almapaprika helyett húsos, sárga színű, hegyes erőspaprika is megfelel (én jobban is szeretem, nincs annyi csumája és több fér az üvegbe).



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JK - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: dunsztolás
 savanyú kosszarv-paprika
 savanyú gyufapaprika
 sültpaprika saláta
 marinírozott paprika

Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.07.18. Utoljára frissítve: 2008.08.11.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 21:08:44 - 2.2)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez